realizare site web

AVAM

La data de 29.12.2016 ASOCIAȚIA VICTIMELOR ACCIDENTELOR DE MUNCĂ – AVAM a dobandit personalitate juridica fiind inscrisă in Registrul Asociațiilor si Fundațiilor. Asociația AVAM a fost constituită, pe de o parte, din dorința de a preveni accidentele de muncă, iar pe de de altă parte, din dorinta de a acorda sprijin calificat victimelor accidentelor de munca, cat si familiilor acestora.
Scopul asociatiei este de a veni in ajutorul angajatilor/lucratorilor vatamati in accidentele de munca, dar si in sprijinul acelora care se afla in situatia in care le sunt incalcate drepturile prevazute de legislatia muncii.
Autoritatile parca uita in astfel de cazuri ca trebuie sa sanctioneze angajatorii care nu respecta normele prinvind securitatea si sănătatea în muncă, iar persoanele vătămate nu gasesc niciun fel de sprijin din parte acestor autorități. Asta deoarece in Romania victimele NU AU NICIUN DREPT!

Fie ca este vorba de un accident de munca grav soldat de cele mai multe ori cu decesul victimei, fie ca este vorba de cea mai mica incalcare a legii, companiile angajatoare nu raspund niciodata in fața autoritătilor. Această lipsa de reactie, sau mai bine spus indiferenta totala a autoritatilor, in special a ITM ului si Inspectiei Muncii fata de incalcarile grave a drepturilor angajatilor a condus la cresterea numarului de victime ale accidentelor de munca. Din pacate cele mai multe accidente de munca sunt soldate cu deces, iar numarul lor creste cu fiecare an. Cele mai multe accidente de munca, grave, se intampla in cadrul companiilor mari Aceste companii gigant aparent ofera siguranta lucratorilor la locul de munca, prin reclame sfidatoare si absurde la adresa propriilor angajati si nu numai, prezentand grija deosebita pe care o au fata de angajatii sai prin investirea unor sume exorbitante in siguranta la locul de munca. In loc sa fie investite anumite fonduri pentru a fi prevenite accidentele de munca, marile companii prefera sa faca spoturi publicitare prin care sa prezinte o realitate distorsionata in privinta securitatii in munca.

Realitatea este cu totul alta, lucratorii sunt obligati sa-si execute atributiile de serviciu fara a fi asigurate cerintele minime de siguranta la locul de munca, iar atunci cand apar evenimente nefericite companiile raspunzatoare se bucura de sprijinul autoritatilor. Aceste societati nu raspund niciodata. Culpa intotdeauna apartine accidentatului, salariatului neglijent care intotdeauna este neascultator sau “ uita sa foloseasca echipamentul de protectie din dotare “. Victima decedată este unica raspunzatoare de producerea accidentului de munca mortal.
Tocmai aceasta lupta continua, fara sfarsit si de multe ori fara rezultat, a victimelor cu autoritatile competente : Inspectoratul Teritorial de Munca, Inspectia Muncii, Min. Muncii si organele de cercetare penala, ne-a motivat in a infiinta asociatia AVAM.

Prin victime ale accidentelor de munca nu intelegem doar persoanele accidentate la locul de munca, ci si sutele de familii ramase fara nici un sprijin ca urmare a decesului sotului/tatalui lor .
Nu ramaneti indiferenti, luati atitudine si veniti alaturi de noi pentru ca impreuna sa spunem :

STOP ACCIDENTELOR ! STOP INDIFERENTEI !